Historie


(de eerste auto van Piet Besseling)P.C. Besseling & Zn., is een ondertussen al meer dan 70 jarig bestaand transport bedrijf wat voornamelijk gespecialiseerd is in het vervoer van agrarische producten in binnen en buitenland. 

 In 1946 werd P.C Besseling opgericht door Piet Besseling, hij begon net na de oorlog met het verrijden van aardappelen, groente, fruit en bloembollen naar diverse veilingen in de regio.
De plaatselijke coöperatie werd van kunstmest voorzien en s' avonds  werden de treinwagons volgereden.
P.C. Besseling besond in deze tijd nog maar uit één auto. 

(links afgebeeld: de eerste auto van Piet Besseling)
 
 

In 1976 bestond het wagenpark uit tien vrachtwagens en veranderde het bedrijf van Firma naar B.V. In dit jaar werd de leiding van het bedrijf overgenomen door de zoons en schoonzoon van P. Besseling. 
In de loop de loop der jaren is deze generatie wederom opgevolgd door hun kinderen: Peter Besseling, Fred Besseling en John Degeling. De huidige directie.

Het agrarische transport breidde zich langzaam uit van West-Friesland naar de "nieuwe polders", Bollenstreek, Westland, Achterhoek, Brabant en Limburg. Later breidde dit gebied zich nog verder uit tot Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, België, Frankrijk en Spanje.


                                              (rechts afgebeeld: Miep en Gerard Besseling)
 


(onder afgebeeld: gladiolen laden van het land 1970/1980)

 

In 2002 werd Rob Boots transport uit Venhuizen over genomen. Dit bedrijf was net als P.C. Besseling gespecialiseerd in het transport van bloembollen, een mooie kans om het bedrijf gezond te houden en continuïteit te behouden.

In 2003 nam P.C. Besseling een deel van Hoekstra over. Hierdoor kreeg het bedrijf we een mooie kans om bloemen en planten uit Boskoop naar Duitsland en Oostenrijk te gaan vervoeren.
Ondertussen is dit vervoer een constante factor geworden binnen het bedrijf en worden er met grote regelmaat bloemen en planten naar Duitsland gebracht.

Vandaag de dag rijdt P.C. Besseling met tautliners, koelers en volume wagens.
Het bedrijf heeft een mooi, jong wagenpark dat 18 trekkende eenheden telt.
P.C. Besseling staat niet stil maar gaat mee met de tijd en pakt kansen aan, dus kunnen wij zeggen:

P.C. Besseling & Zn. Al meer dan 70 jaar Dagelijks op de goede weg. Voor U.

 


(boven afgebeeld: wagenpark van P.C. Besseling 1960)


                                                                          (onder afgebeeld: deel van het wagenpark 2017)